Helpende handen

We weten allemaal wat er op dit moment in Oekraïne gebeurt. Zoveel verliezen (aan beide kanten), zoveel mensen die hun huis en land ontvluchten. Ook in Letland zijn er vluchtelingen en het is ontroerend om te zien hoeveel mensen op verschillende manieren hun hulp aanbieden.

Terwijl Gabry, een Nederlandse vriendin van mij, een weekje langskwam, besloten we om samen met Liga en Taylor naar het Leger des Heils te gaan. Hier delen ze kleding, schoenen, hygiëneartikelen, voedsel etc. uit aan vluchtelingen. Het is een geweldige plek om te dienen en zo goed om het team te kunnen helpen. De meeste vluchtelingen spreken alleen Oekraïens en Russisch, maar het sorteren van kleding, het helpen van vrouwen om kleding en schoenen te vinden, is mogelijk zonder hun taal te spreken. Sommigen van hen spreken Engels en het is hartverscheurend om hun verhalen te horen, om de oorlog te zien in hun ogen en om hun pijn en hopeloosheid te voelen. We kunnen naar ze luisteren, ze bemoedigen en soms ook voor ze bidden.

Dit is de tijd om de handen en voeten van Christus te zijn: om de gebrokenen, gekwetsten en hen zonder hoop van deze wereld lief te hebben en te dienen.

Posted in Nieuws.