Start 2022

 

Wat een jaar is het geweest! Nadat de hoop en verwachting was dat de pandemie wel zou verdwijnen is het tegendeel waar gebleken. Hierdoor is het weer een ander jaar geworden waarin veel dingen helaas geen doorgang konden vinden.

Toch zijn er genoeg redenen om dankbaar voor te zijn!
Dankbaar voor goede gezondheid, dankbaar voor alle bezoekers vanuit Nederland, dankbaar voor alle ontmoetingen hier in het huis en tijdens events, dankbaar voor hoe God zorgde en voor de wonderen van Gods hand!

In november heeft het Let’sgo team de jaarlijkse traditie voortgezet en een stamppotten drive-in-take-away georganiseerd. Wederom een groot succes en ditmaal is er een record bedrag opgehaald van  € 975,00! Dank aan het team en een ieder die stamppotten en/of worsten hebben besteld!

Eind november kreeg ik een 13-jarige te logeren en uiteindelijk ook een tweede erbij. In totaal ruim twee weken was het weer even als vanouds 🙂 Deze meisjes kennen elkaar en hadden beiden even afstand nodig van de thuissituatie. Het plan is dat ze maandelijks een weekend zullen komen en dit zal een mix worden van plezier, samen koken en eten, discipelschap etc. Ook zullen er gesprekken gevoerd gaan worden met de moeders en hun dochters, de eerste gesprekken hebben al vrucht afgeworpen!

Er is al heel veel sneeuw gevallen en er lag op een gegeven moment meer dan 50 cm sneeuw! Prachtig om te zien en gelukkig zijn er tieners genoeg die komen helpen met sneeuw schuiven. Het is leuk om het met elkaar te doen en het eindigt vaak met een sneeuwballen gevecht 🙂

Nu is het jaar 2022 begonnen.
De start van het jaar begint pittig: de besmettingen met covid lopen weer op, de restricties al zijn verlengd tot 28 februari en het is hierdoor onduidelijk wat allemaal mogelijk zal blijken te zijn gedurende het jaar.
We blijven hoop houden en zullen doen wat in onze mogelijkheden ligt!

Het is en blijft bijzonder hoe God mensen connect. Sommigen ontmoet je maar eenmalig, met anderen wordt er een band opgebouwd en soms hoor je opeens na jaren radiostilte weer iets van iemand. De eerste vrouwen hebben zich al aangemeld voor een time-out, waaronder iemand met wie de afgelopen vier jaar geen contact is geweest!, en het eerste weekend met de tienermeiden wordt gepland.

Met het team van Freedom61 zullen we eind januari met de maandelijkse outreach starten waarbij we thee/koffie, iets lekkers en een klein presentje zullen overhandigen aan de vrouwen. Ons doel is uiteindelijk ook maaltijden uit te kunnen delen, maar we beginnen low key. Er is veel veranderd op de straat en we zullen na maanden van afwezigheid ook moeten ontdekken waar behoefte aan is.

Posted in Nieuws.